Τυροκομείο Πιτταράς: Η Γραβιέρα που κατέκτησε τον κόσμο

Ανακαλύψτε τη βραβευμένη γραβιέρα του τυροκομείου Πιτταρά στη Νάξο- μία γεύση ελληνικής παράδοσης με διεθνή αναγνώριση.

Εκεί που η φύση σμίγει με την παράδοση και σε ημιορεινή περιοχή κοντά στις Μέλανες της Νάξου, δεσπόζει το τυροκομείο Πιτταράς, ένας από τους κορυφαίους πρεσβευτές της ελληνικής γαστρονομίας. Περιστοιχισμένο από ξερολιθιές που οριοθετούν μικρούς οικογενειακούς ελαιώνες και περιβόλια, με ιστορία τριών γενεών και βαθιά γνώση της τυροκομικής τέχνης, το τυροκομείο συνεχίζει να δημιουργεί προϊόντα με άρωμα αυθεντικότητας και σεβασμό στην τοπική κληρονομιά.

Τυροκομείο Πιτταράς: Η Γραβιέρα που κατέκτησε τον κόσμο

Η γραβιέρα Πιτταράς με την έντονη αλλά ισορροπημένη της γεύση, ξεχώρισε στον διεθνή οδηγό γεύσης Taste Atlas, κατακτώντας την πρώτη θέση με τα 100 καλύτερα τυριά του κόσμου από παστεριωμένο γάλα.

Με αξιολογήσεις χρηστών του Taste Atlas που ξεπερνούν τις 30.000, το τυροκομείο Πιτταράς αναδεικνύεται ως ο καλύτερος παραγωγός γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π ενώ προϊόντα του όπως η γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π 12μηνης ωρίμανσης, η γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. Πιτταρά καθώς και η γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. Πιτταρά σε μπαστούνι κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις.

Τυροκομείο Πιτταράς: Η Γραβιέρα που κατέκτησε τον κόσμο

Αυτή η διάκριση επιβραβεύει τη διαρκή προσπάθεια του τυροκομείου Πιτταρά στην παραγωγή πιστοποιημένων προϊόντων κορυφαίας ποιότητας, αναδεικνύοντας τη γραβιέρα αλλά και το νησί της Νάξου στην κορυφαία θέση του παγκόσμιου γαστρονομικού χάρτη.

Η αναγνώριση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια εντυπωσιακή σειρά διακρίσεων του τελευταίου μόνο έτους όπως:

**World Cheese Awards 2024**

  •    Ασημένιο μετάλλιο για τη Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ
  •    Μπρούτζινο για τη Γραβιέρα 12μηνης παλαίωσης

**Mediterranean Taste Awards 2024 – Λονδίνο**

  •   7 συνολικά βραβεία, μεταξύ αυτών Πλατινένιο για τη Γραβιέρα ΠΟΠ (κανονική & 12μηνης), και Χρυσό για Κεφαλοτύρι, Ξινοτύρι και Μυζήθρα

**International Taste Institute 2024 – Superior Taste Awards**

  •   Συνολικά 12 αστέρια για 6 προϊόντα
  •   Μεταξύ αυτών: 3 αστέρια για τη Γραβιέρα Νάξου 12μηνης παλαίωσης

***Excellent Taste Awards 2025**

  • Πλατινένια διάκριση για τη Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ

 

Τυροκομείο Πιτταράς: Η Γραβιέρα που κατέκτησε τον κόσμο

Τα Τυριά Πιτταρά – Αυθεντικές Γεύσεις Νάξου

Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. Πιτταρά
Ένα από τα λίγα ΠΟΠ ελληνικά τυριά που παράγονται αποκλειστικά από αγελαδινό γάλα. Χαρακτηρίζεται από πλούσια βουτυρένια αρώματα και γλυκιά επίγευση που γεμίζει τον ουρανίσκο.

Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. Πιτταρά – 12 Μήνες Ωρίμανσης
Αφουγκραζόμενοι τους καλοφαγάδες, αφήσαμε αυτό το εξαιρετικό τυρί να ωριμάσει για 12 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι ένα τυρί με βαθιά, γεμάτη γεύση και χαρακτήρα – και με διεθνή αναγνώριση.

Κεφαλοτύρι Νάξου Πιτταρά – 12 Μήνες Ωρίμανσης
Με συνταγή που χάνεται στα βάθη του χρόνου, αυτό το τυρί έχει πικάντικο και έντονο χαρακτήρα, ιδανικό για όσους αγαπούν τις πιο «δυνατές» γεύσεις.

Γραβιέρα Πιτταρά σε Μπαστούνι
Παραδοσιακή γραβιέρα σε μπαστούνι, με πλούσια υφή και γεμάτο άρωμα.

Σκληρό Τυρί Σαγανάκι Πιτταρά
Ιδανικό για τηγάνι, διατίθεται σκέτο ή με γεύσεις: Μπούκοβο, Σκόρδο, Βασιλικό, Ρίγανη, Πιπέρι.

Ξινότυρο Νάξου Πιτταρά
Παραδοσιακό τυρί της Νάξου, σκληρό και υπόξινο, με αυθεντικό χαρακτήρα. Κάθε Ναξιώτης το γνωρίζει – και κάθε επισκέπτης το θυμάται.

Ξινότυρο Φρέσκο Νάξου Πιτταρά (Ξινομυζήθρα)
Ένα ελαφρύ, φρέσκο τυρί που παρασκευάζεται εδώ και αιώνες στις Κυκλάδες. Ιδανικό για σαλάτες και παραδοσιακές συνταγές.

Ανθότυρο Νάξου Πιτταρά
Τυρί τυρογάλακτος με προσθήκη γάλακτος και ιδιαίτερη ωρίμανση σύμφωνα με τη ναξιώτικη τεχνογνωσία. Απαλό και πλούσιο.

Μυζήθρα Γλυκιά Νάξου Πιτταρά
Φρέσκο, μαλακό τυρί τυρογάλακτος με λίγη προσθήκη αγελαδινού γάλακτος. Προσφέρει δροσερή, ελαφρώς γλυκιά γεύση – ιδανική για επιδόρπιο ή ελαφρύ γεύμα.

Το τυροκομείο Πιτταράς δεν είναι απλώς ένας χώρος παραγωγής- είναι ένα ζωντανό εργαστήριο γεύσης, ένα σημείο συνάντησης της παράδοσης με την ποιότητα. Για όσους ταξιδεύουν για να ανακαλύψουν την αληθινή γεύση της Ελλάδας, η επίσκεψη στον Πιτταρά είναι εμπειρία ζωής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *