
Maiami Restaurant: Ο Culinary Heritage προορισμός της Ελλάδας
To Maiami Seafood Restaurant, ανακηρύσσεται ως ο επόμενος Culinary Heritage προορισμός της Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας.
Μια 2η πιστοποίηση για το εστιατόριο Μαϊάμι στη Θεσσαλονίκη που βάζει ένα ακόμα θεμέλιο στην Ελληνική Δημιουργική τοποθέτηση της Γαστρονομικής σκηνής της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας σε μια σημαντική χρονιά.
Σε ένα επετειακό έτος για το Maiami Seafood Restaurant και έχοντας ήδη το Ειδικό Σήμα Ποιότητας της Ελληνικής Κουζίνας από το Υπουργείο Τουρισμού, ανακοινώνεται η λήψη της Ειδικής πιστοποίησης του εστιατορίου από το Culinary Heritage Network ως Culinary Heritage προορισμό της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας.
Πρεσβεύοντας τις αξίες και την γαστρονομική κουλτούρα των προγόνων τους και ιδρυτών του εστιατορίου Μαϊάμι , προσφύγων από τη Σμύρνη της Μικράς Ασίας, ως 3η γενιά συνεχίζουν να προσφέρουν δημιουργικά μενού της Ελληνικής Κουζίνας σε Ελληνικό όσο και σε διεθνές εκλεκτό κοινό.
Η δημιουργική ομάδα της Head Chef Σοφίας Τεφτσή έχει ενσωματώσει στο μενού την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα με σύγχρονο ψαροφαγικό χαρακτήρα . Συνεχίζοντας απρόσκοπτα την προσπάθειά τους, ελπίζουν να την παραδώσουν στην επόμενη γενιά.
Η Σοφία Τεφτσή, γέννημα θρέμα της Θεσσαλονίκης, έδωσε νέα πνοή στην μέχρι πρότινος παραδοσιακή ψαροταβέρνα, εκφράζοντας μέσα από τα μενού μία εναλλακτική προοπτική ψαρικής εκδοχής. Έχοντας γαλουχηθεί στις κουζίνες του εστιατορίου του πατέρα της, μυήθηκε στην τέχνη της μαγειρικής και της εστίασης. Το ταξίδι στις κουζίνες ξεκίνησε από την Κρήτη, το Βουκουρέστι και την Κεφαλονιά. Επιστρέφοντας ξανά στη Θεσσαλονίκη, από τον Μάρτιο του 2020 ανέλαβε Head Chef του “Maiami Seafood Rst” και άρχισε να δημιουργεί νέες ιδέες με φαντασία, έχοντας στο πλευρό της τον Λάζαρο Αδαλιάλη ως Sous Chef. Λατρεύει τα ψάρια, πιστεύει στις αγνές γεύσεις και στη διαρκή αναζήτηση εξαιρετικών πρώτων υλών και τοπικών προϊόντων. Οι δημιουργίες της εκφράζουν τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα όπου ενσωματώνοντας τις επιρροές της ελληνικής παράδοσης αποκτά το προσωπικό της στυλ με διακριτικές και κομψές γευστικές παρεμβάσεις.
Αφήστε μια απάντηση