
Το Μεγάλο βιβλίο της Θάλασσας (Le Grand Livre de la Mer)
Το Μεγάλο βιβλίο της Θάλασσας αποτελεί ένα έργο ορόσημο για τους επαγγελματίες και για τους λάτρεις της θαλασσινής κουζίνας.
ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Η ελληνική έκδοση από τη Gastronomy Essentials
Το Le Grand Livre de la Mer αποτελεί ένα εμβληματικό έργο γαστρονομίας που μόλις κυκλοφόρησε στην Ελλάδα και την Κύπρο από τη Gastronomy Essentials, μεταφέροντας τον πλούτο της θαλάσσιας κουζίνας στο ελληνικό κοινό. Μια έκδοση της Ducasse Editions που αποτελεί σημείο αναφοράς για τους επαγγελματίες και λάτρεις της θαλασσινής κουζίνας.
Εισαγωγή στο ΜΕΓΑΛΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
Το Le Grand Livre de la Mer (Το Μεγάλο Βιβλίο της Θάλασσας) αποτελεί ένα μνημειώδες έργο της γαλλικής γαστρονομίας που πρωτοεκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο Alain Ducasse Editions, έναν οργανισμό που έχει αφιερώσει τη δραστηριότητά του στη διάδοση της υψηλής γαστρονομίας παγκοσμίως.
Τρεις διακεκριμένοι σεφ, Nolwenn Corre, Emmanuel Pilon και Julien Lemarié, μαζί με τη Sonia Bichet, η οποία αναδείχθηκε Meilleur Ouvrier de France 2023 στη διαχείριση θαλασσινών, ενώνουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους σε ένα μοναδικό βιβλίο αναφοράς:
Το Μεγάλο Βιβλίο της Θάλασσας
Μέσα από 80 συνταγές και αναλυτικές τεχνικές βήμα προς βήμα, αποκαλύπτουν τους αμέτρητους τρόπους αξιοποίησης των θαλάσσιων προϊόντων, από τα ψάρια και τα οστρακόδερμα έως τα κεφαλόποδα, τα φύκια και τα θαλάσσια φυτά.
Οι συνταγές κινούνται ανάμεσα στην παραδοσιακή γαλλική κουζίνα και τη σύγχρονη γαστρονομική δημιουργία, αναδεικνύοντας κλασικά υλικά όπως το χριστόψαρο, τα στρείδια και τα χτένια, αλλά και πιο ιδιαίτερα προϊόντα που αξίζει να ανακαλύψουμε, όπως το αγγούρι της θάλασσας, οι ανεμώνες και τα φύκια.
Η σημασία αυτού του έργου στη γαστρονομική βιβλιογραφία είναι αδιαμφισβήτητη. Πρόκειται για ένα βιβλίο-σταθμό που καλύπτει όχι μόνο συνταγές, αλλά και την επιλογή, τον καθαρισμό, τη συντήρηση και την παρουσίαση των θαλασσινών με τρόπο εξαντλητικό.
Το βιβλίο έχει κερδίσει την αναγνώριση ως η ΒΙΒΛΟΣ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ στους κύκλους της παγκόσμιας γαστρονομίας, με την ολοκληρωμένη προσέγγισή του να το καθιστά απαραίτητο εργαλείο τόσο για επαγγελματίες όσο και για ενθουσιώδεις μαγείρους της
θάλασσας.
Το βιβλίο εντάσσεται στη συνεχή προσπάθεια του Ducasse να προάγει τη μαγειρική τέχνη ως πολιτιστική κληρονομιά και να μοιραστεί τις τεχνικές που έχουν διαμορφώσει τη γαλλική κουζίνα. Στα χέρια των αναγνωστών φτάνει ένα έργο που αντιπροσωπεύει δεκαετίες εμπειρίας, έρευνας και πάθους για τους θησαυρούς της θάλασσας, προσφέροντας μία αναντικατάστατη πηγή γνώσης για όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν στον κόσμο της θαλάσσιας γαστρονομίας.
Η Ελληνική Έκδοση: Προσαρμόζοντας ένα Γαστρονομικό Αριστούργημα
Η Gastronomy Essentials, εκδοτικός οίκος αφιερωμένος στην ανάδειξη της γαστρονομικής αριστείας στην Ελλάδα και την Κύπρο, ανέλαβε το απαιτητικό έργο της προσαρμογής του Le Grand Livre de la Mer για το ελληνικό κοινό.
Η διατήρηση της ουσίας του πρωτότυπου έργου ήταν πρωταρχικής σημασίας καθόλη τη διαδικασία της μετάφρασης κι επιμέλειας. Η ελληνική έκδοση διατηρεί την αισθητική, τη δομή και τη φιλοσοφία του γαλλικού αυθεντικού, ενώ παράλληλα το καθιστά προσιτό και πρακτικό για το ελληνικό κοινό. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στη διατήρηση του υψηλού επιπέδου των φωτογραφιών και του σχεδιασμού, ώστε να απεικονίζονται σωστά τα θαλασσινά και οι τεχνικές μαγειρέματος. Το αποτέλεσμα είναι μια έκδοση που αποτίνει φόρο τιμής στο γαλλικό πρωτότυπο, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ένα σημαντικό έργο για την
ελληνική γαστρονομία.
Περιεχόμενα & Δομή
Η ελληνική έκδοση του Le Grand Livre de la Mer διατηρεί την καθηλωτική δομή του πρωτότυπου, οργανωμένη σε πέντε (5) εκτενείς ενότητες που καλύπτουν ολόκληρο το
φάσμα των θαλάσσιων τροφίμων.
Το Πρώτο Κεφάλαιο,
είναι αφιερωμένο στα ψάρια, με λεπτομερείς πληροφορίες για περισσότερα από 50 είδη, παρέχοντας πληροφορίες για το καθένα, σχετικά με την αναγνώριση της φρεσκότητας, τις τεχνικές καθαρισμού και φιλεταρίσματος, καθώς και προτεινόμενες μεθόδους μαγειρέματος που αναδεικνύουν καλύτερα τα χαρακτηριστικά του.
Το Δεύτερο Κεφάλαιο,
περιλαμβάνει τα οστρακοειδή και τα μαλακόστρακα, όπως η γαρίδα, ο αστακός, το καβούρι και η καραβίδα, είδη που συναντώνται και στις ελληνικές θάλασσες.
Το Τρίτο Κεφάλαιο,
καλύπτει τα κεφαλόποδα, συμπεριλαμβανομένου του χταποδιού, του καλαμαριού και της σουπιάς, που αποτελούν σημαντικό μέρος της ελληνικής θαλασσινής κουζίνας.
Το Τέταρτο Κεφάλαιο,
αφορά τα οστρακόδερμα, όπως τα μύδια, τα στρείδια και οι αχιβάδες, με λεπτομερείς οδηγίες για τον καθαρισμό, την αποθήκευση και το μαγείρεμά τους.
Στο Πέμπτο Κεφάλαιο,
αναδεικνύονται τρόποι χρήσης φυκιών και άλλων θαλάσσιων φυτών στη μαγειρική.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΔΟΣΗΣ
✔ Σελίδες: 296
✔ Έκδοση 2024
✔ ISBN-13: 978-2379450969
✔ Σκληρόδετο
✔ Τιμή PRE-SALE : 50€ (συμπεριλαμβανομένων μεταφορικών για Ελλάδα & Κύπρο)
✔ Τιμή μετά την κυκλοφορία του : 65€ + 5€ (έξοδα αποστολής για Ελλάδα & Κύπρο)
Διαθέσιμο για προπαραγγελία από 10/3/2025
Αποστολή με την κυκλοφορία του αρχές Ιουνίου 2025
Αφήστε μια απάντηση