
Κτήμα Νικολάου: Βιολογικές ρίζες και σύγχρονο οινοποιητικό όραμα
Το Κτήμα Νικολάου σε προσκαλεί στη Νεμέα, στον τόπο των μύθων και μακράς οινοποιητικής παράδοσης, εκεί που γεννιέται το θρυλικό Αγιωργίτικο.
Στη μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας, στην Πελοπόννησο φιγουράρει “ψηλά” η Νεμέα που αποτελεί την επόμενη grande οινική στάση με εξαιρετικά μεγάλη ιστορία και παράδοση στην αμπελοκαλλιέργεια και οινοποίηση. Πολλοί είναι αυτοί που την αποκαλούν ως την ‘Τοσκάνη της Ελλάδας’ και δεν έχουν άδικο.
Το Κτήμα Νικολάου, λοιπόν, σε αυτό το ιδιαίτερο μικροκλίμα γράφει το δικό του σύγχρονο αφήγημα με την πρωταγωνίστρια ποικιλία της περιοχής “Αγιωργίτικο” αλλά και άλλες γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες να εξωτερικεύουν κάθε φορά την δική τους εκφραστική ιστορία. Από την πρώτη στιγμή η οικογένεια Νικολάου επένδυσε στη γη με σεβασμό και όραμα καλλιεργώντας τους αμπελώνες του με απόλυτα βιολογικές τεχνικές σε ένα terroir που “μιλάει” από μόνο του.

Όλη η ομάδα του Κτήματος μαζί με τη νέα γενιά της οικογένειας που έχει πάρει δυναμικά την σκυτάλη φέρνουν έναν νέο αέρα φρεσκάδας αφοσιωμένοι προς μία κατεύθυνση τολμηρή, ανοιχτή προς τον κόσμο αλλά ταυτόχρονα βαθιά ριζωμένη στην κουλτούρα και ταυτότητα της Νεμέας. Η ατζέντα του Κτήματος Νικολάου διαθέτει δέκα (10) εκφραστικές ετικέτες με την κάθε φιάλη να αποτυπώνει την δυναμική της αυθεντικότητας και του χαρακτήρα της αμπελουργικής ζώνης. Το τελευταίο και “νεοκοσμίτικο” new entry για την σεζόν υπογράφεται με το “Saveur” που κυκλοφορεί σε δύο εκδοχές, Λευκό & Ροζέ και αποτελούν την επιτομή της φρεσκάδας και του διακριτικού νεύρου.

Με προτεραιότητα τη βιωσιμότητα καθώς και την απόλυτη έκφραση της κάθε ποικιλίας, το οινοποιείο εξελίσσεται, δημιουργεί και φυσικά τολμά και οραματίζεται. Οι οινοποιήσεις κατευθύνονται άλλοτε σε classic και φίνα διάθεση και άλλοτε με πειραματισμούς αναδεικνύοντας κάθε φορά και μία διαφορετική προσέγγιση. Η αμπελουργική ζώνη της Νεμέας, αξίζει να πούμε, ότι αποτελεί μία οινοτουριστική κιβωτό που σε ανταμείβει με το Κτήμα Νικολάου να το επιβεβαιώνει σε μία εξολοκλήρου “family” διάθεση, με την εμπειρία να περιλαμβάνει ξεχωριστές περιηγήσεις σε αμπελώνες και παραγωγή η οποία απογειώνεται στην κυρίως σάλα με minimal και ταυτόχρονα παραδοσιακή αισθητική για γευσιγνωσίες, απολαύσεις και πολλές τετ α τετ ιστορίες.


Αφήστε μια απάντηση