Chef's Table: 7 προσωπικότητες ξεδιπλώνουν τη φιλοσοφία τους

Chef’s Table: 7 προσωπικότητες ξεδιπλώνουν τη φιλοσοφία τους

 

Στο Chef’s Table του Travel Cuisine καλεσμένοι είναι 7 μαγειρικές προσωπικότητες που ξετυλίγουν τον μίτο της φιλοσοφίας στις κουζίνες τους.

Το τραπέζι των Σεφ τα έχει όλα. Γέλια, χαρές, στιγμές, πειράγματα, ζωηρές συζητήσεις ανθρώπων που έσμιξαν για τις ανάγκες του αφιερώματος στις σελίδες του περιοδικού Travel Cuisine. Μαγειρικές προσωπικότητες που γράφουν καθημερινά τη δική τους ιστορία σε επαγγελματικές κουζίνες, ξεδιπλώνουν πτυχές του πληθωρικού χαρακτήρα τους, αυτοσαρκάζονται, εμπνέουν και εμπνέονται, μοιράζονται μικρά και μεγάλα μυστικά της επιτυχίας τους. Κοινό στοιχείο όλων τους η αγάπη για το καλό φαγητό και την Ελληνική κουζίνα, σε παραδοσιακές καθώς και μοντέρνες υφές και τεχνικές. 

 

Γιατί στο Chef’s Table μαγειρική σημαίνει να προσφέρεις, να μοιράζεσαι, να νοιάζεσαι.

Γύρω από ένα τραπέζι όλοι οι άνθρωποι γίνονται ένα…..

 

Σοφία Τεφτσή

Head Chef στο Maiami Restaurant

Chef's Table: 7 προσωπικότητες ξεδιπλώνουν τη φιλοσοφία τους

 

“Η βιωσιμότητα είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της κουζίνας μου”

Λατρεύει τα ψάρια, αγαπά τις αγνές γεύσεις και αναζητά διαρκώς εξαιρετικές πρώτες ύλες αλλά και τοπικά προϊόντα. Οι δημιουργίες της εκφράζουν τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα, όπου ενσωματώνοντας τις επιρροές της ελληνικής παράδοσης αποκτά το προσωπικό της στυλ με διακριτικές και εκλεπτυσμένες γευστικές παρεμβάσεις.

 

Κωνσταντίνος Κωβαίος

Executive Chef London & Athens Coast Hotels

 

Chef's Table: 7 προσωπικότητες ξεδιπλώνουν τη φιλοσοφία τους

‘Η επιτυχία απαιτεί γερά θεμέλια’

Οι ποιοτικές πρώτες ύλες σε συνδυασμό με κλασικές και μοντέρνες τεχνικές αναδεικνύουν τη γεύση των πιάτων μου με προέλευση τις βάσεις της Ελληνικής κουζίνας.

 

Mιχαήλ Ζάχαρης

Executive και R & D Chef στον Όμιλο Καστελόριζο

Chef's Table: 7 προσωπικότητες ξεδιπλώνουν τη φιλοσοφία τους

‘Μαγειρική…μία τέχνη που συνδυάζει άψογα και ισορροπημένα την επιστήμη, τις καλές τέχνες, την ψυχολογία, την ψυχιατρική και ίσως την… εγκληματολογία’

Πειραιώτης εκ γενετής και πεποιθήσεως, ο Μιχαήλ μεγάλωσε με γεύσεις και εικόνες από μεζεδοπωλεία, ταβέρνες και κουτούκια του Πειραιά, του Κερατσινίου, της Κοκκινιάς και της Νίκαιας.
Μυρωδιές, ακούσματα και εικόνες από όλες τις κουζίνες της Ελλάδας σμίλεψαν την μαγειρική του προσωπικότητα. Σταθμός στην καριέρα του ο Αστέρας Βουλιαγμένης. Λάτρης της φιλοσοφίας του μεζέ ως θεμελιώδη βάση της Ελληνικής διατροφικής κουλτούρας, ξεχωρίζει για τη δημιουργική ευφυία των πιάτων του αναλαμβάνοντας τα ηνία της κουζίνας του Omikron Meze για 4 χρόνια.
Όπως ο ίδιος εξομολογείται: ‘Παραμένω το ίδιο ερωτευμένος και παθιασμένος με τη δουλειά μου, όπως τα πρώτα 5 λεπτά που ξεκίνησα τη σχολή μαγειρικής…δεν μετανιώνω για όσα έζησα στις
κουζίνες…τον χρόνο…τις δυσκολίες και τις κακουχίες’.

Στην πλούσια και πολυεπίπεδη επαγγελματική του πορεία που μετρά ήδη 25 χρόνια, επιμελήθηκε μενού σε εστιατόρια του Λονδίνου και των Βρυξελλών ενώ σημαντική υπήρξε η συμβολή του στην ανάδειξη τοπικών υλών και της Ελληνικής γαστρονομίας σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της χώρας όσο και με διεθνή εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο της Pennsylvania και της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων της Λωζάνης.

 

Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος

Head Chef στο Αthens Was Hotel

Chef's Table: 7 προσωπικότητες ξεδιπλώνουν τη φιλοσοφία τους

‘Η επαγγελματική κουζίνα, είναι ομαδική δουλειά και όχι ‘one man show’. Γι΄αυτό σεβόμαστε πάντα τους συνεργάτες μας και τους επιλέγουμε πολύ προσεκτικά’

Με βαθιές ρίζες στη μεσσηνιακή γη και βλέμμα στραμμένο στη σύγχρονη ελληνική γαστρονομία, ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος συνδυάζει την παράδοση με τη δημιουργικότητα, το ταλέντο με την ταπεινότητα, και την τεχνική αρτιότητα με την αληθινή γεύση. Παρά τα χρόνια εμπειρίας σε κορυφαίες ελληνικές και διεθνείς κουζίνες και τις σημαντικές διακρίσεις που έχει αποσπάσει, παραμένει ένας διαρκώς ανήσυχος δημιουργός, που δεν επαναπαύεται ποτέ.

Από το 2018, η συνεργασία του με το εστιατόριο SENSE τον έχει καθιερώσει ως τον πιο ένθερμο υποστηρικτή της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας, αναδεικνύοντας το μεγαλείο της απλότητας μέσα από εκλεπτυσμένες γεύσεις. Στο επίκεντρο της φιλοσοφίας του βρίσκεται η ελληνική πρώτη ύλη ενώ ο σεβασμός στην εποχικότητα δεν είναι απλώς επιλογή, αλλά στάση ζωής και μαγειρικής έκφρασης.

Οι δημιουργίες του δεν εντυπωσιάζουν μόνο οπτικά ή γευστικά· αγγίζουν τις αισθήσεις, ξυπνούν νοσταλγία. Με προσήλωση στην τεχνική αλλά και με τολμηρό βλέμμα στη δημιουργία, ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος παραμένει σε μια συνεχή πορεία εξέλιξης και αναζήτησης. Κάθε πιάτο του είναι ένας διάλογος ανάμεσα στο χτες και το σήμερα – μια αυθεντική εμπειρία που αφηγείται την ελληνική γαστρονομία με σύγχρονο τρόπο.

 

Γεωργία Κουτσούκου

Chef

‘Soul Chef’

Η φιλοσοφία της κουζίνας της Soul Chef, Γεωργίας Κουτσούκου, εστιάζει στην ανάδειξη των αυθεντικών γεύσεων της ελληνικής γης. Μέσα από βιωματικές δράσεις, οι επισκέπτες βυθίζονται σε μια γαστρονομική εμπειρία που ξεπερνά τα όρια του εστιατορίου. Η Γεωργία Κουτσούκου διοργανώνει γαστρονομικές εμπειρίες στην ελληνική φύση, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να συμμετάσχουν ενεργά στην ανάπτυξη της τοπικής γαστρονομίας. Αυτή η προσέγγιση συνδυάζει την παράδοση με τη σύγχρονη γαστρονομία, δημιουργώντας μια αξέχαστη εμπειρία για τους λάτρεις του φαγητού.

 

Aλέξης Ζόπας
Executive Chef Scorpios

 

«Δεν χρειάζεται να μαγειρέψεις φανταχτερά ή περίπλοκα αριστουργήματα — απλά καλό φαγητό από φρέσκα υλικά»

Ο Αλέξης Zόπας ως Σεφ υιοθετεί μια χαλαρή και ανεπιτήδευτη προσέγγιση στη μαγειρική. Πιάτα που απολαμβάνουμε και μοιραζόμαστε. Κλειδί για την ανακάλυψη νέων γεύσεων? Ο αυτοσχεδιασμός!

‘Το φαγητό που φτιάχνω προέρχεται από την ψυχή και τα συναισθήματά μου. Η γεύση του εξαρτάται πολύ από αυτό που θέλω να εκφράσω. Αν αισθάνομαι
παθιασμένος, θα προσθέσω πολλά μπαχαρικά ή ίσως αφιερώσω λίγο παραπάνω χρόνο στο μαγείρεμα – όλα εξαρτώνται από το πώς νιώθω’

Η προσέγγιση του Αλέξη ενσαρκώνει το πνεύμα του Scorpios, όπου οι υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες,σε συνδυασμό με τις εμπειρίες που καθηλώνουν και την χαλαρή ατμόσφαιρα, μας προσκαλούν στο τραπέζι.

 

Σοφία Γεωργακάκη – Μητέρα ενός γιού 13 ετών

Chef- Hookah House skg
Consultant Chef

Υπεύθυνη τομέα Γαστρονομίας ΣΑΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Θεσσαλονίκης

Την μπάλα ψηλά…το κεφάλι χαμηλά…!

Η φιλοσοφία της μαγειρικής που πρεσβεύω και προσπαθώ να περάσω και στους νέους συναδέλφους, βασίζεται στην αγάπη προς τους ανθρώπους, καθώς αυτό είναι το ισχυρότερο κίνητρο και δύσκολα

χάνεται.

Θέλω να τρώνε και να «ζεσταίνεται» η καρδιά τους. Αγαπώ τις απλές, καθαρές γεύσεις, που στοχεύουν είτε σε μια παλιά μνήμη, είτε στο να θυμούνται τη στιγμή για πολύ καιρό.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *