
M-Eating: Η σημασία της τοπικής κουζίνας στη σύγχρονη διατροφή
M-eating, ένας γαστρονομικός χώρος συνάντησης και πειραματισμών με έμφαση στην τοπική κουζίνα και την αξία της στη σύγχρονη διατροφή.
360 μοίρες γύρω από τα Ελληνικά νησιά, η γεύση αποτελεί ένα ταξίδι και παράλληλα έναν μεγάλο σταθμό. Γιατί μέσα από τις συνταγές και τις πρώτες ύλες ξεδιπλώνεται η παράδοση, η κουλτούρα, τα έθιμα.
Το Νησί των Ανέμων, με παγκόσμιο κύρος και κοσμοπολίτικη αύρα, διαθέτει γαστριμαργικούς θησαυρούς που συνδέουν τον τουρισμό με τον γαστρονομικό πολιτισμό. Εμβληματικά προϊόντα όπως η κοπανιστή, η λούζα, το ξινότυρο(ξινομυζήθρα από πλήρες αιγοπρόβειο ή αγελαδινό γάλα) , βότανα, μυρωδικά και άγρια χόρτα, ψάρια και θαλασσινά, αναδεικνύουν την υπεροχή της Μυκονιάτικης κουζίνας στο γαστρονομικό χαρτοφυλάκιο της Ελλάδας.
Σε ένα παραδοσιακό Μυκονιάτικο κτίριο με αρχιτεκτονική ιστορία που χρονολογείται τον προηγούμενο αιώνα, στο κέντρο της Χώρας της Μυκόνου, μία ανάσα από το Ματογιάννι, το βραβευμένο εστιατόριο M-eating προσφέρει μία εκλεκτή γαστρονομική εμπειρία με πρωταγωνιστή την τοπική κουζίνα.
Ο Μυκονιάτης Σεφ και ιδιοκτήτης Παναγιώτης Μενάρδος, συνθέτει το μενού με βάση τις μεσογειακές γεύσεις ενώ δεν λείπουν πινελιές από διεθνείς κουζίνες και επιρροές. Στα πιάτα του M-eating πρωταρχικό ρόλο, έχει η Μεσογειακή γαστρονομία με μοντέρνα απόδοση, καθώς και η παράδοση της Μυκόνου με σύγχρονη ματιά.
Ο ελληνικός αμπελώνας έχει την τιμητική του στη λίστα κρασιών, με ποικιλίες και ετικέτες από όλη την χώρα, ενώ κοκτέιλ και τοπικές μπίρες από μικροζυθοποιίες δίνουν δυναμικό παρών. Μην παραλείψετε να γευτείτε τα επιδόρπια, σήμα κατατεθέν της Μυκονιάτικης κουζίνας και των διατροφικών συνηθειών των Αιγαιοπελαγίτικων νησιών.
Αφήστε μια απάντηση